natuursteen

SIERBESTRATING EN TUINDECORATIE

 

Natuursteen is door de steenstructuur een zeer mooi product met een unieke uitstraling. Met hun specifieke vorm en kleur geven sierkeien een geheel eigen karakter aan de omgeving. Elke kei is uniek waardoor elke tuin weer anders wordt. Wij gebruiken alleen gesteenten van hoge kwaliteit, zo kunnen wij altijd de kwaliteit van onze natuursteen tegels waarborgen. Omdat dit type tegel uit veel verschillende soorten gesteente gemaakt kan worden, is er voor iedere toepassing in uw tuin wel een geschikte soort. Natuursteentegels bieden veel voordelen, zoals:

  • Een uniek karakter omdat iedere steen anders is.
  • Natuursteen tegels zijn door-en-door gekleurd en hierdoor vallen beschadigingen minder op.
  • Natuursteen tegels zijn goede geleiders van warmte.

De natuursteen tegels zijn in verschillende soorten bewerking verkrijgbaar. Kies een vlambewerking voor een mooie structuur in de tegel of een gepolijste tegel voor een strak design. Er is voor iedere smaak een geschikte bewerking van de tegel.

Ons enorme assortiment van natuursteen tegels bevat ook sierkeien in alle vormen, maten en kleuren waaronder ook grote zwerfkeien.

 

Decoratieve sierkeien zijn uitstekend geschikt om een muur mee te bouwen. Dit kan op verschillende manieren. Opgestapeld tussen gaas, verbonden door speciale natuursteenmortel of op authentieke wijze zoals dat in de oudheid al gebeurde. Dan wordt de muur ‘droog’ gebouwd, zonder voegmortel of cement te gebruiken. De stenen worden stevig op elkaar geplaatst waarna de voegen opgevuld worden met kleinere stenen of aarde (als er planten moeten groeien).

Je krijgt kleur en afwisseling in de tuin door grind en split te gebruiken. Bijvoorbeeld bij het aanleggen van een decoratief looppad. Om het pad nog onderhoudsvriendelijker te maken is het aan te raden om als ondergrond anti-worteldoek te gebruiken. Gebruik voor zwaar belaste oppervlakken, zoals opritten, Multi Gravel als ondergrond. Hierdoor kunnen personenauto’s probleemloos over het split of het grind rijden zonder dat er sporen worden achtergelaten.

 

Natuursteenbestrating werd al bij de eerste Romeinse wegen toegepast vanwege de duurzaamheid en functionaliteit. Tegenwoordig worden natuurstenen kinderkoppen en terrastegels, maar ook gebakken bestrating, voornamelijk gewaardeerd en toegepast vanwege hun decoratieve eigenschappen. Bovendien onderscheiden deze materialen zich door onderhoudsvriendelijkheid en het feit dat veel steensoorten nagenoeg kleurecht zijn. Dit betekent dat ze onder invloed van zon en regen niet of nauwelijks verkleuren. Reinigen met een hogedrukreiniger, al dan niet in combinatie met onze onderhoudsmiddelen, is bij deze producten geen probleem. Mits professioneel verwerkt overleeft natuursteen elke modegril en verliest het gedurende de oneindige levensduur niets aan uitstraling.

 

NATUURSTEEN, MET EEN UNIEK KARAKTER

Wij bieden de gehele natuursteencollectie van onderstaande leveranciers.